torstai 11. tammikuuta 2018

B562. Kahvin tarve ja sama energiamäärä ruuasta & tunnelmallinen tauko

Joidenkin päivä menee pilalle, jollei käy kahvilla. Kahvi lämmittää ja ainakin, jos syö sen kanssa pullaa tms, niin laivonnaisessa voi olla paljon kaloreita, energiaa päivää varten. Kotileivonnaisissa on kaloreita enemmän, jos tekee ohjeen mukaan, kuin kaupan valmispaketeissa, joista kalorit on pyritty minimoimaan, eli kahvion irtomyynnissä voi olla enemmän energiaa pullassa tms. Samoin voi kai kahvissakin olla rasvaa tms? Eli energiantarpeen voi täyttää muuten ja juoda kuumaa tms lämmittävää. Ravinnontarpeen osalta moni on säätynyt siihen, että juo kahvia, joten joskus voi tarvita kahvia, jos elää niin kuin muutkin. Ja työ tms voi kaivata taukoa, hyvähenkistä, ystävällistä, erilaista jaksoa, tavallaan tunnelmallista tai lehden parissa.

5.10.2019   Jos juot maitokahvia kahviossa, niin kannussa on kai yleensä kermaa ja maito maitotölkissä. Kerma on täysmaidon se osa, josta kirnuamalla, siis mitään muuta kuin ilmaa lisäämättä, saadaan voita.

26.11.2019   Arjen töillä, etenkin ammatilla, on omat uomansa, joille elämä tuppaa asettumaan, ja niin on kahvion pitäjälläkin ja työtovereilla, jotka päivän välivvä käyvät kahvilla, ja niin nuo toisten vakiintuneet uomat vetävät mukanaan vähän samaan tapaan kuin ammattitaidon vaatima keskittyminen, jos sinut oletetaan samat uomat omaavaksi, esim. kahvion tavcalliseksi kävijäksi, vaikka se olisi eri aikaan kuin tutuilla ohikulkijoilla tms.

4.1.2020   Jos ihmetyttää, miksi kahvilla käymisestätulee tapa, niin voiko olla, että kahvipapu on tropiikin kasvi ja tuo maullaan, tropiikkilaiselle ruualle omistetulla hetkellä tropiikkilaisen elämän uomia ja taipumusta jatkaa aina samanlaista elämää. Ja jos kahvi tuntuu liian helpiolta valita, niin voiko olla, että kahvon koostumuksen tms on valinnut vanhus, jolloin se kenties tuo vanhuksenkokemuksen tuomaa helppoutta ja kenties monelle sopivuutta välittömästi kahvikupillisen ottamiseen ja kahvin makuun yms liittyviin kysymyksiin.

Kahvilla käyminen vaikuttaa niin järjettömältä tavalta, että voiko olla,että se on korvike jollekin muulle, jolla olisi itse ansaittu paikkansa elämässä. Ota pala suklaata suuhun ja hörppäisi aika kuumaa teetäpäälle, niin suklaa sulaa suussa ja maku on kamalan hyvä, ainakin Fazerin sinisen, mutta onhan siinä hammaslääkärinvaara ja lihoamisvaara, niin että ehkäsiksii kahvi tuli "hot chocolate"n tilalle, ja kaakao.

Jos tuttavasi ovat kyllästyneet siihen, että ylenpalttisesti harrastat jotakin perspektiiviä tai edesottamusta, jota he eivät juuri nyt jaksaisi, niin ehkä he lähettävät sinut kahville, tai jäähylle, tai kävelylle, harrastukseesi, tms.

10.2.2020   Jos kahvilla käyminen on tullut tavaksi, niin kuinka useasti olet tullut ottaneeksi maitokahvia? Maitoon liittyy jatkuvuutta, kai aivan toisin kuin kahviin, ja symboliikkaan huomiota kiinnittäessä kai tulee luottaneeksi moraaliin ja sivistykseen, jolloin se lisää omaa hyväksyntää maitoa ja kai sen myötä maitokahvia kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti