maanantai 31. heinäkuuta 2017

B523. Laihduttajan & laihduttaneen huono mieliala ja villavaatteet

En nyt näitäniin tunne, kun en ole itse kummemmin painoltani vaihtelevaa tyyppiä, mutta laihduttajissa yleensä pistää silmään, että kun he ovat jo aika paljon laihtuneet tai olleet pidempään dietillä, niin he muuttuvat äkäisiksi mutteivät ajattele sen olevans ynti vaan jotenkin oikeus, mihin on kai syynä huono mieliala, jonka aiheuttaa viileys liian viileissä vaatteissa ja liian epäterveellisellä ruokavaliolla kituuttaminen. Arvelen, että sentin paksuinen läskikerros ympärillä vastaa 20C lämpimämpää ympäröivää ilmaa, joten laihduttaja vastaa vilukissaa ja tarvitsisi talviajan villavaatteet. Jotkut ajattelevat,e ttei lämpimissä vaatteissa laihdu, muttei se niin ole, sillä ihmiset lihoavat juuri talvea kohden eikä säiden lämmetessä.
Energianpuute on eri juttu kuina terian koko. Vaikka söisi vähän, niin olisi syötävä monipulisesti, myös tuoreita vihanneksia ja myös jotakin kyllin tuhtia kuen jotakin lihaa. Jos on kropassa uuvutettu olo, niin jollei halua syödä ateriaa, niin pitäisi haukata kumminkin edes hiukan jotakin, jotta hankalimmasta pääsee keho ylitse. Energianpuutetta ei saisi olal niin paljon, että muut tekemiset kärsivät, sillä ne myös tuovat voimia ja elämänsisältöä Ei ole hyvä muuttua ihan vain ruokakeskeisesti elämästä nauttivaksi.
Vuodenaikakirjoituksestani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html maaliskuun lopulta
"Kun keväällä tulee valosta, lämmöstä, lumen sulamisesta, lisääntyvistä elämänmahdollisuuksista ja linnunlaulusta elävöitynyt olo, niin luonnostaan tarvitsee vähemmän ruokaa. Jotkut ihmiset lihoavat talveksi ja silloin osa läskistä on talven pakkasia varten, samoin osa ruuasta ja ruuantuomasta lämpöisyydestä. Keväällä kun miettii säitä pari viikkoa eteenpäin ja miten niissä säissä olisi mukava elellä, miten tuhti olo ruuasta, miten lämpöinen, miten paljon tuoreita hedelmiä yms, ja mikä taas on talvivaraa, josta hyvin voi nyt luopua, niin silloin kai talven lihavuus, jos sitä on, on ylimääräistä ja saa kulua pois päivän askareissa, ihan jo erikseen laihduttamattakin, kuin tuhdimman aterian tarpeen korvikkeena, niin kun jatkossa kumminkin on lämpimämmät säät, niin ei läskiä tai tuhteja aterioita enää tarvita vaan pääasia on kevään vireen tavoittaminen ja säätyminen vähitellen kesään päin."
Lämpöä tuottaa myös reipas liikunta, etenkin rehkiminen. Laihempien kuuluukin liikkua enemmän ja urheilullisemmin kuin aiemmin lihavina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti