maanantai 19. kesäkuuta 2017

B502. Intian sairaudet ja lähestymistavan elinvoimaisuuden vaaliminen

Intiassa kai on paljon sairauksia, mutta voiko osa niistä johtua siitä, että kun joku intialainen tavoittelee tervehenkisyyttä pysyäkseen terveenä, niin hän kenties tulee ottaneeksi mallia briteistä ja mm heidän kuivasta ajattelustaan. Mutta kuiva ajattelu ei ole elinvoimaista, elinvoimaisuutta ja tervehenkisyyttä vaalivaa vaan laiminlyövää, huomioimatonta ja siksi terveydelle haitallista kuin vähenergiaisuus ja sairaiden seura. Sen sijaan skottien käyttämä ajattelu vaikuttaa tervehenkiseltä: tunnelmatajuiselta, aistivoimaiselta, käytännönläheiseltä, konkreettiselta ja elämänmakuiselta ja siksi terveydelle hyväksi.
Oman osaamisen eri puolissa voi olla näitä eri verran. Esim. hyvänä päivänään tuumii, että tänään voinhan vaikka mitä, vaikka tuon ja ensin noita ja sitten noita ja näinhän saan ne luonnistumaan mainiosti, vaikka huonona päivänä olisin ollut elämänviisaudessa liian kömpelö j huomaamaton. Mutta tämä vaatii tervettä järkeä tuekseen, esim. ajattelukurssini http://pikakoulu.blogspot.fi tai engl. käännös http://quickerlearning.blogspot.fi ja terveiden elämäntapojenohjeitani http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html ja engl. käännös alkuosasta http://finnishskills.blogspot.fi/2015/11/healthy-ways-of-living.html .

Intialaisienolemuksesta tuli mieleeni, että auttaisiko oloa lisätä ruokavalioon joskus hiukan (brasilialaisia?) tacolastuja, jotakin pähkinää ja suomalaisen tyyppistä aika tavallista tummanpuoleista suhtkoht kurttuista lehtisalaattia tms?
Brasilialainen: taitava, pähkinä: elämän koettelemuksen tapainen, suomalainen salaatti: taidolla, elinvoimalla, elämänviisaudella ja tervehenkisyydellä elämän koettelemuksista huolimatta hyvää elämää ihan niin kuin Suomen vuodenaikojenkin kanssa.

27.5.2021   Auttaisikogan intialaisperäiseen pöpöisyyteen kulkea parikymmentä metriä kasteista niittyä tai sateen jälkeisen niityn polkua luonnon kauneutta ihaillen ja sen elävöittävyydestä nauttien, kuin uuden elämän gengellisyyden myötä aloittava.

15.9.2023   Uutisissa kerrottiin hedelmälepakoilta ihmiseen tsrttuvasta Nipah-viruksesta, joka kuulosti siltä, että ko henkilölle on ehkä tullut kova rahapula ja hän pelkää joutuvansa laijojen kiinalaisten tapaan töihin tai ainakin pelkästään kiinalaisista nuudeliannojsista koostuvalle ruokavaliolle, kenties koska hedelmuen hinnat ovat vaihdelleet ja niin hän on tullyt ostaneeksi liiannysein kalliuta hedelmiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti